HVORDAN ER MAMMA ROLLEN

 • 30.06.2016 kl. 17:47

Hei alle sammen. 

Nå er jeg tilbake og skal begynne å blogge som før. 

Det var litt vanskelig å komme seg inni mamma rollen, men nå har jeg fått det til og vet hva som er og hva man må gjør. Det var veldig vanskelig de første dagene og jeg var veldig sliten og hadde lyst bare sove. Men nå jeg har blitt vant til det og nå for jeg til fikse ting hjem og passe på vår lille prinsen. Jeg trodde det skal vær mye vanskeligere i begynnelsen men jeg kan si at det egentlig er ikke så vanskelig. Eneste ting hva han gjør - sover , spiser , bæsjer og igjen. 
Så igår vi var hos helse søster, og veiet han allerede nesten 4 kilo.. presis 3,980 kilo, og hode er 36,5 cm, og 52,5 cm lang. Han vokser veeeeeeldiiiiiig fort. Men jeg vil at han skal bli fortsatt like små som han er nå. Han er så skjønn, jeg har veldig lyst å vise han fram til alle dere, men han er bare 9 dager og jeg vil ikke at noen skal se han mens han er så liten, beskytte han fra alle, fordi ute er mange mennesker som er sjalu og tenker mye dårlig når de ser på bilde, så derfor jeg vil ikke vise han mens han har blitt eldre. 


Dere kan ikke tenke, for glad jeg er at han har kommet ut og jeg kan holde han i mine armene. <3

- Kos dere masse videre <3

 

FØDSEL

 • 28.06.2016 kl. 10:41

Hei.

Det er lenge sist jeg har skrevet et innlegg, men har ikke hatt tid. Den 18 juni, kl 19:52 kom til verden vår lille prinsen. Fødselen var i 16 timer, og det var helt forferdelig, jeg må si ærlig.. Hadde aldri tenkt at det blir så vanskelig og så vondt.. Men når lille mann, Sebastian, kom til verden, så blei alt glemt..

Etter fødselen, så var det veldig vondt i magen og alle andre steder, men ingenting var så vondt som selve fødselen. 

Vår gutten var ikke så stor, han veide 3,674 og var 51 cm. Men nå føles at han har blitt mye tungere, fordi han spiser innmari mye. Kan si at de første dagene var de vanskeligste, men nå har jeg blitt vant til alt, og egentlig nå får jeg nok søvn, fordi han våkna for eksempel inatt, bare en gang kl 05, og etter på spurte maten kl 08:30.. Så vi sover greit. Også om dagen, jeg får gjort nesten alt, fordi han er veldig rolig og nesten den største del, han sover eller er opptatt med seg selv. 

Jeg skal skrive mer, men nå jeg trenger litt tid, for min lille kjære gutten. 

Håper dere har veldig fin dag videre.. Og god sommerferie de som har ferie <3 

FREDAGEN

 • 10.06.2016 kl. 17:35

INSTAGRAM

 • 07.06.2016 kl. 17:50

I siste så jeg har blitt mer aktiv på instagram, og legger ut hverdags bilder. 

Så følg meg på insta - aagaterezaii

 

 

OPPDATERING UKE 39+1

 • 07.06.2016 kl. 12:24

Tiden flyr altså <3

♥På vei: 39 uker + 1 dag 

♥Termin: 16 juni

♥Trimester: tredje og siste!!

♥Prosent av graviditeten: 94,3%

♥Barnets vekst: Barnets totale lengde er nå ca 50 cm, og det veier ca. 3,2 kg i starten og ca. 3,37 kg i slutten. Barnet omgi nå av ca. 1 liter fostervann. Fostervannet skiftes ut kontinuerlig. Selv om barnet har det litt trangt der inne, skal du kjenne bevegelser og liv i magen hverdag. 

♥Igjen til termin: faktisk så er det bare 9 dager igjen. <33

♥Neste kontroll: imorgen og på torsdag.  

♥Kjønn: Gutten ♥

♥Navn: På S bokstav, men skal holdes hemmelig til fødselen. 

♥Utålmodig: Ja, veldig.. Gleder meg så sykt å måte min lille prinsen, og hans pappa altså. Eneste spørsmål er det '' kommer han snart ut '' ♥

♥Innkjøp: Ingenting nytt, fordi alt er ferdig kjøpt. 

♥Mammaklær? : Nei, har lyst å ha noe nytt, og kjøpe inn de fine klær, men er det vits å kjøpe noe nytt, vis jeg skal føde nå snart. Så tror jeg sparer penger på det og skal kjøpe klær etter fødselen. 

♥Søvn: Har lett søvn, det er sånn at jeg sover, men egentlig er våken. Det er veldig vanskelig sånn, fordi at sover ikke nok, så er veldig sliten om dagen. 

♥Hevelser og vann i kroppen: Ja veldig mye i bein og armene. 

♥Magen?: Har blitt veldig stor og viser seg veldig fint. Men begynner å henge litt seg ned. ♥

♥Vektøkning:Vekt holder seg og forandrer ingenting. I hele graviditet så har kommet opp bare 8 kg. 

♥Aktivitet: Ja veldig mye, han har lite plass, så beveger seg så mye, og kan føles så mye. 

♥Baby rom: blir ikke nå, tenker ikke om det ennå.

♥Sulten: Nei, nå er det ingen lyst på mat. kan gå uten mat hele dagen, men når spiser blir jeg veldig dårlig. 

♥Hodet ned: Ja hodet e nede og har festet seg. 

♥Ser frem til: møte lille gutten min <3

♥Tungt: Ja ! 

♥Sykehus baggen: Helt klar. 

♥Høygravid: Ja <3 

#gravid #baby #svangerskap #graviditet #oppdatering #mamma #babymage #mammablogg #foto  

FØDSELANGST

 • 06.06.2016 kl. 13:08

Fødselsangst er en opplevelse av sterk uro og frykt før fødselen! På grunn av det kan hverdagen bli ødelagt, fordi du bare går rundt og tenker og er redd! Det er veldig viktig at du tar kontakt med jordmor og forteller hun det, så finner dere løsning!

I fjor var en venninne av meg gravid og hun hadde fått fødselsangst, og jeg tenkte bare "pff, hva er det å vare redd for" eller "hun sikker overdriver" men egentlig nå jeg skjønner selv at det er jo egentlig ganske skummelt, og for hun var det 2 ganger verre!

Hun fikk ordna keiser snitt og da blei hun veldig rolig og kunne nyte svangerskap videre! Og ikke tenke om fødselen og kunne bare nyte det resten tiden!

Mange mener at fødsel er behandling mot fødselsangst, men egentlig det er ikke! Jentene som har fødselsangst, kan få depresjon etter fødselen vis de har hatt vanlig fødsel! (:

Så egentlig er fødselsangst veldig farlig og veldig vanskelig for jenter (:

DENNE UKEN <3

 • 05.06.2016 kl. 22:02

Ukens bilde: Ukens høydepunkt:

denne herlige vær som vi har nå, er det veldig perfekt. Ukens høydepunkt er at jeg har fått tid sammen med min verdens beste mann. Han har endelig fått litt fri, så jeg får litt mer tid med han. Det er det som er ukens høydepunktUkens nedtur:

Har fått veldig vondt i magen siste uke, og har blitt veldig tungt og vanskelig å gå eller gjør noe ting. Har ingen lyst på mat, vil ikke ha noe spise, eller når jeg spiser så blir jeg veldig dårlig og kvalm. Så siste ukene er egentlig veldig vanskelige og de verste syns jeg.!Mest leste blogg innlegg:

Dette må være HVA JEG HAR I FØDE BAG og OPPDATERING UKE 38+1. De to er de meste som er lest denne uke.  

TAKK SKAL DU HA LØRDAG

 • 04.06.2016 kl. 17:22

Hei alle, i dag er det helt fantastisk dagen. 

Våkna jeg kl 13, fordi om natta fikk jeg ikke sove så bra, fordi ute er så varmt, så blir hele huset helt varmt. Men så har jeg sovna veldig godt. Så er min mann endelig hjemme, og fri uke fra natt vakter, og det jeg elsker. 

Så spiste vi frokost/lunsj og etter det vi har vært ute i sola, men nå måtte jeg ta en pause, fordi det er veldig varmt og blir fort kvalm. Lille mann er veldig aktiv idag og har ikke sovet så bra heller, så tror vi skal ta en avslappende nap, og etter det så jeg skal rydde litt huset.

NB! Husk å drikke mye vann!  

Håper dere koser dere veldig mye i denne fine lørdagen. Ønsker dere fin helg. ♥
 

HVA HAR JEG I FØDE BAG

 • 03.06.2016 kl. 17:38

Min liste, hva jeg har pakket med i føde bag. 

 for barnet  

♥ ca 4 bodyer

♥ 2 pysj 

♥ 3 sokker par 

♥ lue

♥ klær til hjemreisen 

♥ pledd

Her vil selvsagt klesmengden variere ut ifra hvilken årstid man føder på.

 for mamma

klær

♥ behagelige løse klær

♥ joggebukser

♥ store t-skjorter

♥ stretch singeletter 

♥ undertøy

♥ amme bh

♥ morgenkåpe

♥ pysj 

♥ toffler/slippers 

ting til puppa

♥ amme innlegg

♥ bryst salve

resten av tingene

 helsekort for gravide

toalett saker

♥ tannbørste, tannkrem

♥ hårbørste

♥ stor bind

teknisk og sosial

♥ mobil

♥ lader

næring

♥ drikke flaske

♥ kjeks 

♥ noe å spise #Gravid #svangerskap #baby #mammablogg #mamma 

 

VAR DET PLANLAGT

 • 03.06.2016 kl. 15:41

Hei, jeg får ofte stilt spørsmål ute og fra andre, var mitt graviditet planlagt. Så idag jeg skal fortelle hvordan egentlig startet denne graviditeten, og det var ganske vanskelig tid for oss altså, fordi det skjedde mye på 3 uker. 

Dagen før jeg gikk til legen, jeg tok 2 graviditet tester, fordi hadde ikke hatt røde dager på 3 uker, og var litt kvalm. Den første test jeg tok om dagen mens jeg var på skolen, og den visste seg positiv, jeg selvfølgelig var sjokkert og ringte med en gang til kjæresten min og han blei glad, så var jeg også, følte meg greit og ikke skuffet en gang, den var greit for meg jeg trodde. Så kom jeg hjem fra skolen og det var kl 18 ca, og skulle dusje og da så jeg blødning, men jeg visste jo allerede at testen var positiv og da blei jeg skremt og tok en gang til, og den visste negativ. først jeg tenkte ingenting og bare venta neste dagen og sjekk hos legen. 

Dagen etter gikk jeg hos legen og fortalte alt dette som hadde skjedd, og da sjekket han meg og sa at jeg har vært gravid, men testen viser negativ, så kan det bety at jeg hadde spontan abort og det skjer når man er gravid og tiden er ikke så stor. Da fikk jeg veldig vondt i hjerte og gråt, jeg gråt veldig lenge, når jeg kom hjem så måtte jeg fortelle det til kjæresten og han blei også veldig lei. Men så prøvde vi å leve videre og ikke tenke på det, og vi tenkte vi har jo mye tid og først og fremst må jeg bli ferdig med skolen. 

Så hadde jeg time hos legen om 3 uker, så jeg gikk til han og vi tok en gang til test, bare for å sjekke at den viser det samme, og for et stor sjokk så visste den positiv, jeg satt der og og var helt sjokkert. Jeg visste at jeg kunne ikke bli gravid igjen, fordi vi hadde ikke hatt samleie i disse 3 uker, og da tok han meg til ultralyd og det visste at jeg er gravid ca 7 uker, så det betydde at fosteret hadde holdt seg veldig gjennom den blødning og overlevde. Jeg blei jo glad at det skjedde og kjæresten min å. 

Jeg kan bare takke gud at han gjøre alt sånn og at alt er sånn nå, fordi jeg er veldig glad for det. 

Så nå jeg kan svare på deres spørsmål. Nei, det var ikke planlagt og i våre planer var det bli ferdig med skolen, jobe og etter det barn, men så blei det sånn. Og jeg angrer ikke en enste sekund, på valget jeg tok, så takk gud at det skjedde sånn. 

Håper dere får kose dere masse i denne fine været og fine fredagen. Jeg skal fortsette å gjemme meg i rommet, fordi det er for varmt for meg. <3
 

GRAVID UKE 38

 • 02.06.2016 kl. 00:15

Your heart beats because of our love, our love beats stronger because of you. < 3

#pregnant #babymage #gravid #love

SPISEFORSTYRRELSER

 • 01.06.2016 kl. 21:50

Idag fikk jeg vite at en av mine venninner fra Latvia, vi var veldig gode nære venner, faktisk beste venner, har fått spiseforstyrrelser. Det var veldig trist å høre, fordi at jeg visste ikke om hennes problemer, vi snakket sammen, men jeg hadde ikke så mye tid og jeg fortalte så mye om mitt liv, men hun gjøre det ikke. Jeg angrer veldig på at fikk ikke vite alt om hennes liv og problemer, jeg måtte være den person som skal støtte hun, men jeg var så opptatt med mitt liv og hvor alt er så bra og fint. 

Idag når hennes mamma ringte meg, så ringte jeg hun med en gang, og jeg gråt og sa at jeg er så lei meg at jeg var ikke ved siden og jeg hjulpet ikke henne å klare de vanskelige tidene. Hun sa at det er ikke min skyld, hun gjemte alt inne seg og fortalte ingenting til noen. Hun gjemte alt inne seg, hun slutta å spise og nå hun ligger i sykehus og det er veldig farlig. 

Så jeg ber alle jentene der ute vis dere har problemene, så snakk med noen og ikke hold alt inne. Fordi spiseforstyrrelser er veldig farlig, og det er vanskelig å bli greit igjen. Helse er veldig viktig. Gå snakk med venner, foreldrene med noen som dere vil. 

Pass på dere. 
 

  

STRÅLENDE DAG

 • 01.06.2016 kl. 15:32

 

Hei alle sammen. 

Idag er det så fint vær ute, sola skinner, varmen er så stor. 1 juni har kommet og sommeren har startet med en stor applaus. Det er litt vanskelig med sånn varme, fordi at blir veldig varm, svetter og blir ganske kvalm. Så drikker mye mye vann, da blir det litt lettere. Men fortsatt når det er ute så varmt, så har ingen lyst å spise egentlig, eller jo har lyst å spise men blir veldig kvalm. Men det er deilig med varmen, men håper idag får vi litt regn å, for at vi kunne puste normal, fordi luft er så tett, men da etter egn er det alltid, så fin luft. 

Idag har jeg vært hos legen, sjekket min lille prinsen, og alt ser ut fantastisk, og det er veldig glad for. Nå er det bare å vente, til han kommer ut, håper han bestemmer seg snart, og får lyst å endelig se mamma og pappa og resten av familie. 

Nå jeg skal ta en tur ute, gå litt rundt og lufte den varmen. 

Håper dere får en fantastisk onsdag. ♥

NB! Gravide jenter, husk å drikke mye vann, det er veldig viktig. (: 

#gravid #baby #svangerskap #graviditet #mamma #babymage #mammablogg #foto   

mammaagate

Ung mamma, alene mamma. Er 18 år, og har sønnen på ett år. Lykkeligste mamma i hele livet. Her kan dere lese om vår hverdagen, og alt hva skjer hjemme hos oss, og hvordan foregår livet som ung mamma.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no