FØDSEL

 • 28.06.2016 kl. 10:41

Hei.

Det er lenge sist jeg har skrevet et innlegg, men har ikke hatt tid. Den 18 juni, kl 19:52 kom til verden vår lille prinsen. Fødselen var i 16 timer, og det var helt forferdelig, jeg må si ærlig.. Hadde aldri tenkt at det blir så vanskelig og så vondt.. Men når lille mann, Sebastian, kom til verden, så blei alt glemt..

Etter fødselen, så var det veldig vondt i magen og alle andre steder, men ingenting var så vondt som selve fødselen. 

Vår gutten var ikke så stor, han veide 3,674 og var 51 cm. Men nå føles at han har blitt mye tungere, fordi han spiser innmari mye. Kan si at de første dagene var de vanskeligste, men nå har jeg blitt vant til alt, og egentlig nå får jeg nok søvn, fordi han våkna for eksempel inatt, bare en gang kl 05, og etter på spurte maten kl 08:30.. Så vi sover greit. Også om dagen, jeg får gjort nesten alt, fordi han er veldig rolig og nesten den største del, han sover eller er opptatt med seg selv. 

Jeg skal skrive mer, men nå jeg trenger litt tid, for min lille kjære gutten. 

Håper dere har veldig fin dag videre.. Og god sommerferie de som har ferie <3 

FØDSELANGST

 • 06.06.2016 kl. 13:08

Fødselsangst er en opplevelse av sterk uro og frykt før fødselen! På grunn av det kan hverdagen bli ødelagt, fordi du bare går rundt og tenker og er redd! Det er veldig viktig at du tar kontakt med jordmor og forteller hun det, så finner dere løsning!

I fjor var en venninne av meg gravid og hun hadde fått fødselsangst, og jeg tenkte bare "pff, hva er det å vare redd for" eller "hun sikker overdriver" men egentlig nå jeg skjønner selv at det er jo egentlig ganske skummelt, og for hun var det 2 ganger verre!

Hun fikk ordna keiser snitt og da blei hun veldig rolig og kunne nyte svangerskap videre! Og ikke tenke om fødselen og kunne bare nyte det resten tiden!

Mange mener at fødsel er behandling mot fødselsangst, men egentlig det er ikke! Jentene som har fødselsangst, kan få depresjon etter fødselen vis de har hatt vanlig fødsel! (:

Så egentlig er fødselsangst veldig farlig og veldig vanskelig for jenter (:

HVA HAR JEG I FØDE BAG

 • 03.06.2016 kl. 17:38

Min liste, hva jeg har pakket med i føde bag. 

 for barnet  

♥ ca 4 bodyer

♥ 2 pysj 

♥ 3 sokker par 

♥ lue

♥ klær til hjemreisen 

♥ pledd

Her vil selvsagt klesmengden variere ut ifra hvilken årstid man føder på.

 for mamma

klær

♥ behagelige løse klær

♥ joggebukser

♥ store t-skjorter

♥ stretch singeletter 

♥ undertøy

♥ amme bh

♥ morgenkåpe

♥ pysj 

♥ toffler/slippers 

ting til puppa

♥ amme innlegg

♥ bryst salve

resten av tingene

 helsekort for gravide

toalett saker

♥ tannbørste, tannkrem

♥ hårbørste

♥ stor bind

teknisk og sosial

♥ mobil

♥ lader

næring

♥ drikke flaske

♥ kjeks 

♥ noe å spise #Gravid #svangerskap #baby #mammablogg #mamma 

 

VAR DET PLANLAGT

 • 03.06.2016 kl. 15:41

Hei, jeg får ofte stilt spørsmål ute og fra andre, var mitt graviditet planlagt. Så idag jeg skal fortelle hvordan egentlig startet denne graviditeten, og det var ganske vanskelig tid for oss altså, fordi det skjedde mye på 3 uker. 

Dagen før jeg gikk til legen, jeg tok 2 graviditet tester, fordi hadde ikke hatt røde dager på 3 uker, og var litt kvalm. Den første test jeg tok om dagen mens jeg var på skolen, og den visste seg positiv, jeg selvfølgelig var sjokkert og ringte med en gang til kjæresten min og han blei glad, så var jeg også, følte meg greit og ikke skuffet en gang, den var greit for meg jeg trodde. Så kom jeg hjem fra skolen og det var kl 18 ca, og skulle dusje og da så jeg blødning, men jeg visste jo allerede at testen var positiv og da blei jeg skremt og tok en gang til, og den visste negativ. først jeg tenkte ingenting og bare venta neste dagen og sjekk hos legen. 

Dagen etter gikk jeg hos legen og fortalte alt dette som hadde skjedd, og da sjekket han meg og sa at jeg har vært gravid, men testen viser negativ, så kan det bety at jeg hadde spontan abort og det skjer når man er gravid og tiden er ikke så stor. Da fikk jeg veldig vondt i hjerte og gråt, jeg gråt veldig lenge, når jeg kom hjem så måtte jeg fortelle det til kjæresten og han blei også veldig lei. Men så prøvde vi å leve videre og ikke tenke på det, og vi tenkte vi har jo mye tid og først og fremst må jeg bli ferdig med skolen. 

Så hadde jeg time hos legen om 3 uker, så jeg gikk til han og vi tok en gang til test, bare for å sjekke at den viser det samme, og for et stor sjokk så visste den positiv, jeg satt der og og var helt sjokkert. Jeg visste at jeg kunne ikke bli gravid igjen, fordi vi hadde ikke hatt samleie i disse 3 uker, og da tok han meg til ultralyd og det visste at jeg er gravid ca 7 uker, så det betydde at fosteret hadde holdt seg veldig gjennom den blødning og overlevde. Jeg blei jo glad at det skjedde og kjæresten min å. 

Jeg kan bare takke gud at han gjøre alt sånn og at alt er sånn nå, fordi jeg er veldig glad for det. 

Så nå jeg kan svare på deres spørsmål. Nei, det var ikke planlagt og i våre planer var det bli ferdig med skolen, jobe og etter det barn, men så blei det sånn. Og jeg angrer ikke en enste sekund, på valget jeg tok, så takk gud at det skjedde sånn. 

Håper dere får kose dere masse i denne fine været og fine fredagen. Jeg skal fortsette å gjemme meg i rommet, fordi det er for varmt for meg. <3
 

STRÅLENDE DAG

 • 01.06.2016 kl. 15:32

 

Hei alle sammen. 

Idag er det så fint vær ute, sola skinner, varmen er så stor. 1 juni har kommet og sommeren har startet med en stor applaus. Det er litt vanskelig med sånn varme, fordi at blir veldig varm, svetter og blir ganske kvalm. Så drikker mye mye vann, da blir det litt lettere. Men fortsatt når det er ute så varmt, så har ingen lyst å spise egentlig, eller jo har lyst å spise men blir veldig kvalm. Men det er deilig med varmen, men håper idag får vi litt regn å, for at vi kunne puste normal, fordi luft er så tett, men da etter egn er det alltid, så fin luft. 

Idag har jeg vært hos legen, sjekket min lille prinsen, og alt ser ut fantastisk, og det er veldig glad for. Nå er det bare å vente, til han kommer ut, håper han bestemmer seg snart, og får lyst å endelig se mamma og pappa og resten av familie. 

Nå jeg skal ta en tur ute, gå litt rundt og lufte den varmen. 

Håper dere får en fantastisk onsdag. ♥

NB! Gravide jenter, husk å drikke mye vann, det er veldig viktig. (: 

#gravid #baby #svangerskap #graviditet #mamma #babymage #mammablogg #foto   

HVA JEG SKAL SAVNE MEST OM GRAVIDITETEN

 • 30.05.2016 kl. 23:51Som jeg har sagt før, jeg syns at selve graviditet er veldig vanskelig, men uansett så er det noe ting, som jeg skal savne. På en måte jeg elsker å gå gravid, men på den andre, så er det veldig vanskelig og veldig tungt. Men uansett, det er mitt beste valget og er veldig glad at jeg blei gravid. 

♥ Skal savne veldig magen. Jeg elsker magen min nå, den er så skjønn, og som en ball. Tror for damer er det best og penest ikke ha en flat mage, eller gå med topper som viser magen, men det beste er å ha baby mage. Baby mage er det fineste for jente. 

♥ Sparkene, det skal jeg savne så mye. Jeg føler jo liv hver eneste dag, time, minutt, så plutselig skal det forsvinne, jeg kan ikke tenke en gang hvordan det skal bli. Det er jo så skjønt å føle han inne seg hele tid, og når du vet at han er der inne. 

♥ Skal savne at jeg kan spise alt mulig, og ikke tenke på kroppen min. Etter fødselen så må jeg begynne å spise bare sunt mat og ikke noe godteri, eller veldig lite godteri. 

♥ Elsker mamma klær, det er så mye fine klær. Og de ser ut så fint for gravide jenter. 

♥ Skal savne å sove så mye som jeg gjør nå, jeg sover hele tid, men når kommer min lille prinsen ute, så da for jeg ikke sove så mye som nå.

♥ 

Men en ting jeg vet, disse tingene skal bety ingenting, når jeg skal få min lille gutt i armene

når jeg skal holde han, så det blir det beste tiden, så da jeg skal glemme om magen, sparkene

fordi at i mine armene skal sove den engelen som jeg har venta å holde for 9 måneder. ♥ 

GRAVIDITETEN UKE 36

 • 20.05.2016 kl. 16:17

OM BARNET: Barnet er nå ca 45 cm, langt fra hodet til føtene! (Men jeg syns at min lille er mye større) og veier ca 2,59 kilo i starten og ca 2,76 kilo i slutten av uke!

Denne uken føles veldig tungt! Magen min var jo veldig fin så som en fotball ball, men nå den har gått ned og se ut som en ballong! Og må jeg si at det er veldig vanskelig og tungt! Det er jo siste tid, og det er jeg veldig glad for!

Ikke tro på de damene som sier, graviditeten og hele svangerskap er den beste tiden og sånn! Selvfølgelig den lille barnet den er den verdens beste ting! Men selve svangerskap er veldig vanskelig og siste ukene er veldig vanskelige!

For eksempel igår hadde jeg så mye energi og jeg fikk rydde hele huse, men idag nå er jeg helt tom av energi!

Men håper dere har herlig fredag videre<3

VANNET HAR GODT OG 17 MAI

 • 17.05.2016 kl. 23:08

God kveld!

Idag dagen har vær veldig slitsom! Vi hadde håpt at vi får se vår lille gutt i kveld! Etter jeg hadde tatt dusjen, skulle gå i håndkle å drikke vann og da plutselig kom fra meg sikkelig mye vann! Well det var veldig veldig skummelt, men så ringte jeg til mannen min, og han kom med en gang, så kjørte vi til syke hus! Vi blei sjekket og sånn, så var det bare utflod, ikke vannet som gikk!

Jeg blei skuffa egentlig, fordi jeg var klar allerede å få han ute og holde endelig i mine armene,men så var det ikke! Men da er det å bare vente, og håpe at det skal skje snart, fordi jeg er veldig veldig klar for å holde han i armene!

Har vært fantastisk dager og sikkelig varme! Håper på sånne videre <3

Håper dere har kost masse idag, jeg har hvertfall spist is!

SYKEHUS OG DEILIG LØRDAG

 • 14.05.2016 kl. 20:54

Heia alle sammen. 

Igår så blei kjørt til sykehus kl 12, fordi vi tenkte det er fødsel i starten. Så da tok vi en tur til fødeavdeling, fordi jeg fikk så vond og så mye rier, men alt så ut veldig greit og det var en falsk fødsel, lille mann skremte oss, som han pleier å gjør noe ganger og da slappet av. Men det var jo egentlig ganske skummelt og vondt, så jeg snakka altså med moren og hun sa at jeg må ta en tur til føde avdeling, fordi det kan jo skje fødselen og jeg er allerede i uke 35. Men som sier jeg og mannen min, bedre sjekke 2 ganger mer den 1 gang for lite. Jeg er veldig forsiktig med graviditeten, og passer veldig, og vis jeg føler at noe er galt så tar jeg med en gang kontakt med legen, for å finne ut at alt er greit og at min lille skjønnhet har det bra, det er det viktigste, å vite at lille man har det bra inne magen. 

Men det var ve

ldig deilig å komme hjem, til sin egen seng, og sove i en veldig greit seng. 

 

Så idag etter vi kommet hjem så dro vi til byen, så der handla vi litt, og da så jeg de to skjønne sokker og lue. Så jeg måtte bare kjøpe det, fordi de var veldig søte. <33

Så etter det så gikk jeg spise lunsj i egon, med min beste, og kjæresten gikk på trening. Det var veldig koselig og veldig god mat, jeg er fortsatt veldig mett, magen min er helt full, så tror nok at den skal være sånn til imorgen. Maten på egon smakte, så bra. Kylling Kebab. Og stor dessert, is med milkshake. Jeg er helt full. 

Men den var veldig hyggelig dag, håper blir mer sånne dager. <3

Håper dere har kost like mye som jeg idag. Ha en veldig fin kveld videre :)

GRAVIDITETEN UKE 35

 • 11.05.2016 kl. 14:15

Nå som jeg er i uke 35 og det er ikke lenge til vår lille prinsen skal komme ut. Husker som igår jeg fant ut at jeg er gravid og da var jeg bare 6-7 uker, tiden har flydd veldig, sellom jeg sitter hjemme hele tid, den går veldig fort. Men nå som jeg er så langt på vei, jeg skjønner at kroppen min forbereder seg til den store dagen, hvertfall jeg syns at det føles sånn. De siste tre dagene jeg har føler meg veldig annerledes, jeg får veldig ofte kramper, ingen mat lyst, er veldig sliten, ryggen brekker seg nesten, eneste hva jeg ville ha gjort er det bare sove. 

Men jeg har følelse at jeg får vår lille prinsen ut i verden veldig snart, og den dagen skal bli min lykkeligste dagen i hele verden, og jeg syns altså en av de beste dagen for kroppen, fordi det føles altså allerede at kroppen er helt klar å bli ferdig med dette her, og jeg å. 

Idag er det litt vind og er ikke så kaldt, så er det jo veldig deilig og ha et dag hvor det er ikke så varmt, sånn at du blir svimmel og kvalm, igår jeg hadde det veldig. Jeg elsker sommer veldig, men jeg bare skjønner ikke hvordan de damene klarer å gå gravide helt til august, fordi når jeg tenker at midt i juli er så varmt, så er jeg veldig glad at jeg skal ikke gå så lenge gravid. Fordi ikke noe tull, det er veldig vanskelig, veldig. Fordi vi gravide svetter allerede veldig mye, mer den vanlig, og når det blir så varmt, så blir vi veldig kvalme og svimle, så alle der ute husk å drikke mye vann, det er viktig. 

Jeg husker at tanta min gikk gravid hele sommer med lille fetter, s husker hjemme hun gikk med kjole det var egentlig som en topp, fordi det var veldig varmt, inne i leilighet var det så varmt. Men nå som jeg spurte så hun sa at det var greit men i siste ukene var veldig varmt, og blei vanskelig! Har ikke spurt min mamma om hvordan det var for hun, hun gikk med meg og både en av mine brødrene hele sommer, jeg blei jo født i august og broren min i september, sikker det var vanskelig. 

NB! HUSK Å DRIKKE MYE VANN OG PASSE PÅ HVOR LENGE SITTER DU I SOL OG AT DU HAR NOE PÅ HODE. <3 

Ha en fantastisk dag videre, vi har endelig fått vår seng så blir det veldig deilig å sove på inatt. (:Skal kose meg meg veldig med masse jordbær <3 
 

AMMING OG SOLE SEG

 • 10.05.2016 kl. 21:52

Idag fått jeg veldig mye hat, når jeg kommenterte bilde til Anna Rasmussen, når jeg ville bare si i fra at jeg fikk beskjed fra min jordmor at det kan være ganske farlig for babyen å sole magen, jeg sa jo ikke at man skal ikke sole seg i hele tatt, men bare om magen.

Så nå lagde en hele stor katastrofe av alt dette!

Jeg er veldig forsiktig med min graviditet, jeg gjør ingenting som kan skade eller på virke graviditet!

Jeg soler meg ikke, fordi det kan skade barne mitt!

Jeg går ikke med topp som viser naken mage, fordi jeg syns at det er ikke noe pent, og når man er gravid eller fått barn, så man skal ikke hå med topp som bare gjemmer puppene, men du skal gå som som en voksen gjør, man kan være pen uten å gå nesten naken!

Jeg har ingenting mot amming i plasser hvor er andre mennesker, men jeg skal aldri amme når alle folk kan se min bryst, det er ikke nødvendig, du har mange andre muligheter å mate sin barn, utenom at du skal vise sin bryst til hele Norge!

Men jeg fortsatt syns ikke, vis jeg kommenterer et bilde, til en populær person, hvilken har 1 million fans, fordi hun har 2 barn fra alder 15, at de skal sette meg ned som en dritt og vise urespekt, fordi jeg sa bare en ting som kunne være greit å vite vis hun visste ikke! Men lage en stor bråk fra det, og lage innlegg at man blir gal eller noe sånn, når noen sier at man skal ikke sole seg eller hva de mener om når de går med topp som viser kropp!!

Jeg står på min og skal ikke la meg trekke ned fordi jeg er ikke nok populær eller fordi at jeg har ikke blitt mamma i 15 alder! Jeg fortsatt er person, og jeg har lov til å si min mening og det er for andre jenter der ute altså!! (:

Som dere sier selv, så er det fritt land og man kan si og gjør man som vil! Jeg er beskyttende med min graviditet, andre kan gjør som de vil (:

Håper dere har fortsatt fin kveld videre ((:

BABY SHOWER

 • 07.05.2016 kl. 18:31Så baby shower på torsdag blei veldig fint, kunne ikke hatt bedre. Bare savna noen jentene som kunne ikke komme, men jeg er fortsatt veldig glad at alle andre kommet. Jeg hadde ikke sett mine jentene fra klassen fra februar så det var kjempe koselig å få sett de. Håper neste gang vi skal ikke vente 4 månder til vi skal møtes igjen, men det skal skje mye mye fortere. 

Vi fikk spist veldig god maten, som lagde kjæresten min, den smakte helt fantastisk. Og kjære Pavlova, jeg venta på den kaken så lenge, og Merete med Elise fikk den til helt fantastisk. 


Pavlova kunne ikke smake bedre syns jeg, så Merete fikk 6+ på det. 

Alt var kjempe koselig, og fikk så mye fine gaver, og fikk hørt så mye fine ord. 

Jeg er veldig takknemlig at jeg har sånne venner, som de. Kunne ikke hatt bedre klassen som den. ♥

Så kaken som jeg bestilte, smakte helt perfekt. Den var kjempe fin altså. 

Så jeg kan si at jeg er veldig fornøyd med dagen <33 Nå kan bare vente til lille mann kommer ut til verden. 

 denne dagen skal jeg huske for alltid <33

#Gravid #svangerskap #baby #babyboy 

#babyshower 

BABY SHOWER TIL PRINSEN

 • 03.05.2016 kl. 13:48

Nå er det ikke lenge igjen, nå begynner jeg å fikse ting å tang til min lille prinsens baby shower. Gleder meg veldig mye til torsdag, skal få se nesten alle mine jentene♥ 

Det har vært veldig lenge, sist så jeg alle de i i februar, og det er allerede mai. 

Så idag stå jeg opp kl 7, og kjørte med min kjære mann til byen og kjøpte alle små tingene som jeg trenger til torsdag. Nå er jeg så sliten at jeg sover bare i seng og tror at skal legge meg for ca 2-3 timer å sove. 

Hurra og det er 34 uker idag. ♥

Også mage bilde for uke 34. <3 
 

UTSTYR LISTE TIL PRINSEN VÅR

 • 02.05.2016 kl. 23:47Nå vi har kjøpt alt ferdig, og har blitt bare sånne små ting. 

Garderoben 

♥ 25 bodyer, 10 som trekkes over hodet og 15 som kan tas lett på. 

♥ 9 bukser, 4 uten bein og 5 med bein. 

23 sokker par. (det var rabatt på de så derfor kjøpte så mye)

♥ 5 jakker, forskjellige størrelse. 

♥ 15 pyser 

4 par votter. (forskjellige størrelser) 

Ekstra ting som trenges

♥ 30 kluter (det trenges mye, både når du kjører ute og er hjemme) godt å ha litt ekstra, får ikke vaske vær dag.

3 baby tepper (vi har kjøpt så mye, men vi får fra min mamma og venninne 2 til strikket) 

 dyne og pute trekk har ikke telt, men vi har mye, veldig mye

♥ 7 babyhåndklær (bare jeg likte hvordan de ser ut, derfor så mye)

♥ 4 dyner ( trenger egentlig ikke, vi fikk gave fra familien dyner og hadde kjøpt ekstra, derfor blei det så mye)

♥ baby salve og olje (veldig viktig fordi det trenges for huden og rumpa)

Amming, mat

♥ amme pumpe (trenges ikke, fikk fra mamma, hun hadde ikke brukt den)

♥ amme pute (vi har, men kan brukes vanlig pute altså, kjøpte den fordi bryst min er små, så tenker blir lettere med den)

♥ 4 tåteflasker (du skal jo amme, men det trengs for sikkerhet, og for vann osv.)

♥ 1 pakke morsmelkerastatning (godt å ha i skape, vis det plutselig skje noe) etter hvert trenger du mer den uansett

♥ amme innlegg (veldig godt å ha, trengte allerede så de tingene er veldig greite)

Utstyr 

Bilstol

♥stellebord

♥Vogn

♥Babyseng (godt å ha uansett om lille skal sove i seng mest med dere, seng trenges)

♥lekegrind

♥Madrass

♥Badebalje

♥Vippestol

♥Bleiebøtte

 

UNGE MØDRE ER IKKE LIKE BRA

 • 02.05.2016 kl. 15:38

Hei, i dag er en lang og sliten dag.

Men leste innlegg til Anna, hvor hun fortalte om hvordan hun følte seg når hun var gravid, hun var 14 og det er veldig vanskelig.

Jeg er 17 og gravid, og fortsatt tenker at hvordan min barn skal oppføre seg med meg når han skal bli eldre, fordi at jeg skal bli fortsatt veldig ung, og skal han klare seg å se i meg en voksen person. Fordi det er viktig, fordi jeg vet at han skal ha respekt mot sin faren, men med meg kan det bli annerledes.

Min mamma født meg når hun ar 16 år, så jeg respekterer hun og har alltid gjort. Hadde aldri tenkt på hennes alder, fordi vi er som søstrer, så ja. Det er det hva unge mødre tenker om hele tid, skal min barn respektere meg, eller ikke, kanskje han/hun skal se på meg til som et barn.

Men nå, er det ikke bare våre tanker, fordi menneskene rundt deg, tenker også sikt, damene som er eldre ser på oss, rart veldig. Når jeg går til sykehus for sjekk, så ser de på meg veldig rart, og noen har sagt rett i ansikt om at kanskje jeg er ikke klar og kanskje jeg blir ikke nok god mor.

For å bli en god mor, det betyr ikke å være 25 år gammel, alderen spiller ingen rolle, det er ett tall. Viktig er hvordan du oppfører seg md barn, og viser hvor mye elsker du den lille.  Det finnes mange jenter som blir gravid når de er veldig unge og er ikke klar for å være mamma. Men det betyr ikke at de damene som er over 25 har rett å si til oss at vi er ikke klare eller at vi er dårlig.Så nå sitter jeg i denne mandagen, hvor er ikke sol, bare regn og dårlig vær, og koser seg med så mange vafler og leser magasiner om små barn og venter at denne dagen skal gå fortere og neste dagen skal komme fortere. I morgen jeg skal på shopping, og shoppe alt til festen, da blir det ikke så kjedelig. 
#svangerskap #gravid #mandag #vafler 

MYTER OM BABY KJØNN

 • 30.04.2016 kl. 15:40

Jeg har lest og fant noe myter, så skal se om det er sant eller ikke (:

Jeg skal svare for gutt og venninne min skal svare for jente :)

VEKT

- legger du på deg kun på magen, skal det på tyde at du venter en gutt

- samler du ekstra kiloene seg på hofter og rumpa da venter du en jente.

stemmer begge

HÅR PÅ LEGGENE

- vokser hår på bein fortere er en gutt i vente

- er det ingen endring blir det jente

stemmer for jente, ikke for gutt

MAGEFORMEN

- Ligner magen på en basketball og sitter lav så venter du en gutt

- Ligner magen på vannmelon og sitter høyt venter du en jente

stemmer begge

- vis det ikke syns bakfra at du er gravid så venter du gutt

- ses tydelig ventes det en jente

stemmer begge

SØVN

- sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt

- sover du mot sør, ventes det jente

stemmer ikke

FØTTER

- er føttene kaldere nå som du er gravid blir det en gutt

- er det ingen forandring, blir det en jente

stemmer for gutt, ikke jente

FAR

- legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, ventes en gutt

- vis ikke, blir det en jente

vet ikke om det er sant eller ikke, men mannen min legger på seg mer den vanlig! Så kan si at det stemmer

BRYSTFORANDRING

- vokser ikke brystene særlig så ventes en gutt

- er det dramatiske endringene blir det en jente

stemmer begge

HODEVERK

- har du vondt i hodet under graviditet, ventes det en gutt

- vis ikke, så ventes det en jente

HALSBRANN

stemmer begge

- har mor halsbrann litt eller ingen så ventes det en gutt

- vis det er mye, ventes det en jente

stemmer ikke

SPARK

- vis barnet er livlig under graviditeten, så ventes det en gutt

- jenter er mer roligere

stemmer det

Det er ganske mye som stemmer, så kanskje det er sant.

#gravid #svangerskap #baby #33uker #lillegutt

TING JEG SAVNER

 • 24.04.2016 kl. 18:30

Hei, det er ikke alltid lett å være gravid, du må si nei til mange ting eller slutte noe fordi du kan ikke gjør det mer.

1. Sove på magen - min favoritt pose hvordan jeg elsker å sove, før jeg sovna bare på magen, og kunne ikke tenke å sove annerledes. Men når magen begynte å vokse så jeg kunne ikke sove mer på magen, nå jeg kan ikke sove normalt, fordi at har lyst å sove på magen men jeg kan ikke, hvertfall ikke ennå.

2. Spise kinesisk/afghansk mat - det er jo lov å spise de, og jeg elsker fordi kjæresten min lager den verdens best maten, men når jeg blei gravid uff måtte bare glemme dette, bare den lukten gjøre meg så kvalm, og gjør det fortsatt, så jeg har sakt nei til denne maten også nei.

3. Sushi, la meg spise sushi - alle vet jo at det er ikke lov å spise rødt fisk, under graviditeten. Men sushi er min favoritt maten.

4. Rolig søvn, bra søvn - under min graviditeten våkner jeg tusen ganger og hører alt hva skjer ute og noen ganger jeg får ikke sove i hele tatt, så jeg svaner veldig min vanlig og super perfekte søvn.

5. Savner gå tur - jeg kan gå tur men blir så sliten, eller mine bein blir så hovdene, så jeg savner å bare gå lett på butikker og sånn, men nå jeg kan ikke det, men det er ikke så lenge til.

Sellom jeg savner de tingene der, så jeg fortsatt er super glad at jeg er gravid.

PAPA VERDENS BESTE

 • 20.04.2016 kl. 21:42

Så idag vi fylte ut papirene hvor min mann bekrefter at han er faren til den lille i magen. Jeg syns det er dumt å skrive sånne papirene, jeg har jo sakt og skrevt på helsekort, men nå måtte jeg også fylle ut et skjema og han måtte skrive under 3 plasser, men de som er gift må ikke ha sånn, de får med en gang bekreftelse. Men det er greit vi har gjort det og ferdig. For damer det er lett de vet at de er mødrer fordi vi føder barn og han kommer ut fra oss.

Jeg skjønner ikke egentlig hvordan Anna Rasmussen klarte seg med to graviditeter uten mann ved siden, selvfølgelig hun hadde familie, men å ha ved siden pappa er noe annet.

Mitt svangerskap foregår vanskelig, så jeg er veldig heldig å ha ved siden min verdens beste mann. I begynnelsen han hadde ikke lett, mine svangerskapets hormoner hoppet opp og ned, jeg skrike, grinet og sånn, og han holdte alt det.

Han har gjort alt mulig for meg, vis jeg sier noe han gjør det, han seriøst er verdens beste.

Jeg bare vet at han skal bli den verdens beste pappa, han skal gjøre alt for sin familie, og det betyr mer han skal gjør for sin sønn. Han allerede gjør alt for han.

Det føles veldig veldig bra egentlig å ha han ved siden, jeg vet ikke hvordan jeg skulle klare meg vis jeg skulle ikke ha han ved siden.

Derfor jeg har veldig veldig stor respekt for Anna Rasmussen, fordi graviditeten er veldig vanskelig, det er vanskelig å klare det når du har ved siden mann, men når du er alene, er det mye vanskeligere. Så min største respekt.

Jentene der ute, dere som har mannen ved siden dere må respektere det og være veldig glad at de er ved siden.

På bilde ca 15 uker på vei ^^

ABORT

 • 17.04.2016 kl. 15:17

Hei alle sammen, i den fantastiske søndag.

Mange spørrer meg hvorfor valgte jeg beholde barne, og syns jeg det er det rette valget.

Når jeg blei gravid, og fant det ut, sa det med en gang til kjæresten min, og vi snakket eller tenkte ikke om det, vi visste med en gang at vi skal beholde den lille.

Og plus hvem er jeg til å bestemme hvem skal leve eller hvem skal dø. Vis det har skjedd sånn så du må ta ansvar for det, eller være forsiktig neste gang. Vi er ikke Gud som skal bestemme, og ikke minst gjøre abort.

Jeg er veldig mot abort, det er en helt forferdelig ting, jeg hater at vi har noe sånt i verden, fordi ute i verden er så mange damer og jenter får ikke til for å bli gravid.

Jeg sier ikke at de jentene som har gjort det er dårlig, jeg sier bare at jeg er mot det, og bedre vis vi skulle ikke ha i hele tatt prosedyre som abort.

Jeg syns at jeg valgte den rette valget, Og er veldig glad at nå snart en liten klumpen skal sove ved siden av meg. Dette er den beste hva kan skje med en familie. Barn bare gjør din forhold bedre og strakere. Vi er veldig glad.b

Ha en fin søndag

HVA GLEDER JEG MEG MEST TIL

 • 16.04.2016 kl. 00:26

Jeg gleder meg selvfølgelig mest til fødselen, sellom mange jenter gruer seg men jeg gleder meg utrolig. Fordi den dagen skal være min lykkeligste fordi min første mann skal komme ut til verden og jeg skal bli mamma, og skal få møte for første gang min skjønneste sønnen. Og selvfølgelig det skal jeg gjøre sammen med min verdens beste mannen.

Så etter fødselen gleder jeg meg til å være sammen vær eneste dag med min skjønneste sønn og min verdens beste mann.

Denne år skal være helt perfekt, fordi dette skal være den første år når jeg skal bli mamma, og alt skal skjer for første gang. For første gang alt hva vi skal gjøre vi skal gjøre som en familie.

Denne år vi skal feire jul og nytt år med vår lille mann, og som en ekte familie. Jeg ha feiret jul vær år sammen med familie mitt, men for første gang jeg skal si at jeg har min egen familie, det er sønn og mann. Jeg syns det er helt fantastisk.

Vår første sommer sammen, min 18 bursdag og allerede som mamma. Og ikke minst min sønn skal være med i min mammas, hans bestemors sin bryllup. Jeg syns det er fantastisk.  Ja min mamma skal gifte seg i sommeren, hun har fire barn og hun skal bli bestemor nå men hun skal gifte seg for første gang nå. Min mamma er den yngste mamma fra alle mine venners sine mammaene. Min mamma blei 36 år nå i mars. Og tenk hun har fire barn.

Min mamma fikk meg veldig tidlig, når hun var 16 år gammel. Hun fikk til å bli ferdig med skolen og alt jeg tror hun ville, sellom i mitt land det er mye vanskeligere den i Norge.  Så til bryllup gleder jeg veldig.

Egentlig jeg er veldig glad hvordan livet mitt snudde, jeg visste fra første tid at jeg skal aldri blir russ, fordi jeg syns det er helt forferdelig og den verste tiden i året. Jeg liker å sitte hjemme om kveldene spise godteri og se på alle mulige tv serie. Jeg festa mye før, men når jeg møtt min verdens beste kjæresten så alt snudde og jeg forstå hva er viktigst, og det som var før nå jeg er kvalm av. Jeg blir kvalm å se hvordan tenåringene dreper seg med alko og de syns det er så gøy å være helt full og gjøre de tingene hva de driver med. Jeg er glad at kjæresten min redda meg fra det, og at vi begynte å bo sammen så fort og at nå venter vi barn og vi skal ha fullstendig familie.

JEG ER DEN LYKKELIGSTE JENTE I HELE VERDEN.  

 

VELGE NAVN TIL VÅR SKJØNNE

 • 13.04.2016 kl. 12:41

Hei. :)

Egentlig navne valg gikk veldig hard, vi krangla, vi kunne ikke bestemme, vi gikk over mer den 1000 navner, men det gikk ikke bare.

Det tok veldig langt tid, men det kom plutselig, vi så bare over en ordliste, så kom den navn, så jeg og han likte det navn med en gang. Så nå er det bare 9-10 uker til fødselen og takk gud vi har navn.

Jeg skal ikke publisere navn her, fordi i vår land er det sånn at vi kan si navn til de nærmeste men ikke til alle, det er fordi at barn er ikke født ennå og vi vil først at han blir født og vi vet at alt er veldig bra.

Det samme er med bilder, vi legger ikke ut bilder før han er 40 dager gammel, fordi at det kan være veldig farlig, fordi man vet ikke hvordan mennesker er der ute, de kan se på bilde og bli sjalu og tenke noe litt dårlig og barnet kan bli syk, eller tenke dårlig på han. Derfor er det 40 dager og etter det kan komme på besøk venner og sånn, da er det liksom en spesiell dag når vi viser fram den nyfødte barn, vi gjør ikke med en gang, vi tar tid.

Også etter fødselen og de 40 dager, tror ikke at jeg skal legge ut bilder, fordi jeg vil ikke vise han til hele verden, og det sier også mannen min, kanskje jeg skal legge ut en bilde, men etter hvert, tror det går å blogge uten å legge ut bilder når han er så små.

Jeg mener ikke nå at de om gjør det er dårlig foreldre, men at alle gjør som de vil, vi vil ikke vise han til hele verden, vi vil ha han for oss selv.

Nå skal jeg gå og fikse hans skap med klær og se litt rundt hva trenger vi å kjøpe mer, før han kommer ut i verden.

Masse klem og kos dere videre.

HVORFOR GLAD AT DET ER GUTT

 • 11.04.2016 kl. 21:47

Først og fremst vi er veldig glad at vår barn er frisk, og det var viktigste. Men selvfølgelig det er ikke noe dårlig å ønske seg hvilken kjønn vi vil ha.

Jeg skulle ikke bli skuffa vis jeg skulle få jente heller og ikke min kjæresten heller.

Men kjæresten min med en gang sa at det er gutt og jeg visste det å, og når vi fant ut at det er gutt så blei vi utrolig glad, kjæresten min med en gang ringte til alle og sa at det er gutt. Han ville gutt fordi at han er mann, han er en som elsker å trene og sånn, og når vår lille mann sparker eller beveger så sier at han trener, han er allerede klar å sende han til kickboksing.

Hvorfor jeg vil ha gutt? - Fordi at jeg syns med guttene er lettere den med jenter. Selvfølgelig neste barn om noen år så jeg vil ha en jente, men nå med første mann er lettere med gutt.

Også er jeg veldig redd å ha jente fordi husker hvordan jeg var når jeg på skolen og sånn, jeg var veldig problematisk, så er jeg glad at det blir gutt. Med jenter er det mye mer stress den med gutter.

Men for håp vår andre barn blir jente, men med andre barn vi skal vente hvartfall 5 år, fordi jeg er jo bare 17 og jeg må bli ferdig på skole, så vi skal ikke forte oss med andre barn.

LUNSJ I EGON

 • 08.04.2016 kl. 23:50

Etter en sånn dårlig start på dagen, med de spørsmålene så kjørte jeg og venninna mi ut til byen :)

Først vi gikk til butikk og etter på vi gikk å spise helt fantastisk lunsj, kyllingkebab med pomfri :) sånn fantastisk mat hadde jeg ikke spist for lenge siden, sellom jeg er ikke så glad i kebab, den var veldig god og kjøtt var steikt godt :)

Siste gang når jeg var ute så spiste vi på happy time så fikk jeg salat med rødt kjøtt, da blei jeg veldig sur, fordi det er farlig for gravide å spise sånn kjøtt. Da selvfølgelig jeg gikk å snakka med de hvordan de lager matt. Etter det så spiser jeg aldri der :)

Det var ganske god dag idag, jeg pleier å sitte hjemme, det var godt å komme seg ut fra hus og gå litt rundt, og få snakke med noen andre den bare kjæresten min.

Nå sitter jeg og venter til kjæresten min skal bli ferdig på trening og da vi skal hjem og sove.

Sier god natt til dere :))

TING DU SKAL IKKE SI TIL GRAVIDE

 • 08.04.2016 kl. 00:16

1. Å er du gravid, jeg trodde du er.. Litt feit du ser ut mer feit en gravid.

- Aldri si det, vi kan føle oss veldig dårlig etter det. Det der kan ødlegge ditt selvtitellen.

2. Var det planlagt?

- Det spiller ingen rolle, dette spørsmål er egentlig ganske privat og det må være mellom de ikke mellom dere.

3. Prøvde dere lenge?

- dette her er jo veldig personlig, dette må bli mellom dem to ikke mellom hele verden.

4. Hvem er faren?

- ikke spør sånne ting, vis du vet at hun er sammen med noen, så selvføgelig er det han som er faren. Når du spørrer noe sånn, du egentlig vet ikke hvor dårlig kan føle han seg.

5. Er ikke det tidlig for deg?

- Det skjer forskjellig, så ikke spør de om det er tidlig eller ikke, fordi da begynner vi å tenke, ja kanskje hun er rett, kanskje jeg er ikke klar.

6. Skal du beholde den?

- værste spørsmål du kan spørre, vis hun har sakt til deg at hun er gravid, så hva tror du. Og egentlig det er ingenting du skal si eller bestemme.

7. Passer du til å bli mamma?

- uff dette spørsmål er så stygg, ingen vet hvordan det er å være mamma vis de er gravide for første gang, med dette spørsmål du kan bare skremme den gravide.

Eller snakke om sånne ting som for eksempel, oi jeg vet en som mista barn i uke 12, eller si så lenge ditt barn er frisk. Vis du har vært gravid så ikke fortell til hun om det, eller ikke si det er grusomt. Med alt det du egentlig skremmer de gravide og mest de som har ikke hatt barn ennå. Du må ikke masse på de og snakke ting du ville ikke ønske at de snakker når du blir gravid. Du må tenke litt når du snakker ❤

ULTRALYD OG BABY FEST

 • 07.04.2016 kl. 21:44

I dag jeg har vært hos legen for å sjekke min lille klumpen. Legen sa at alt ser ut veldig greit og fint. han har blitt veldig stor, det skjedde plutselig, fordi når jeg hadde reiset til Latvia så jeg hadde ingen mage, men når jeg kom tilbake da hadde jeg fått veldig stor og den blir mer større og større vær dag. :)

Så legen sa at han er veldig aktiv og det er bra. Bare selvfølgelig ikke deilig for meg, fordi jeg sover ikke om natta, i dag sovna jeg kl 05, så måtte stå opp kl 8. Jeg tenkte at jeg har vært aldri så sliten som nå.

Håper det går snart over og han skal la meg sove om natta. Kanskje når vi får vår nye seng, da han skal like det bedre og skal la sove. Men jeg tror ikke på det. Må bare vente til han kommer ut, men da får jeg ikke sove igjen.  

Det er ikke så lenge til jeg skal lage en baby fest, det blir noe likt som baby shower men ikke helt. Dette blir hans første fest for han. Jeg skal feire han, men mine kjære jentene. Jeg skal feire min lykke at jeg er gravid og skal ha en så stor lykke i mitt liv.

Skal lage en god middag, eller selvfølgelig ikke jeg men kjæresten min, fordi han lager helt perfekt mat, men jeg er ikke så flink på det så han må lage nok middag, vis jeg vil at de skal like det.

Så skal bestille en veldig god kake, like som mamma min hadde på baby shower.

Skal kanskje noe sånn. liker veldig.

Så skal spørre Merete kanskje hennes mamma kan lage pavlova kake. Fordi hennes mamma lager de beste kaker, jeg vet fordi har spist de.

Så skal pynte veldig fint, blå alt og ballonger også. Har allerede bestilt ballong hvor står bed bokstaver baby. Skal henge de og bestille sånne ting med hvilken du kan ta bilder, sånne små morsomme ting.

Så vi får se hva skal mer. Gleder meg veldig til å ha alle sammen, og feire min lille skjønne gutten.

6 BARN

 • 06.04.2016 kl. 23:55

Før jeg blei gravid, så hadde jeg lyst å ha 6 barn. Hadde lyst på stor familie. Men nå som jeg er gravid med min første mann, og hadde så mye problemer og jeg forstår hvor egentlig vanskelig det er, så jeg forstår at 6 barn blir for mye.

Husker alt som skjedde i begynnelsen, hvor mye kasta jeg opp, hvor mye gikk jeg ned og etter på kunne jeg ikke komme opp med vekt og måtte ligge i syke hus.

Nå alle de de natta hvor jeg kan ikke få sove eller når jeg før vondt i ryggen, så jeg er helt sikker at jeg skal ha bare 2 barn.

Før tenkte jeg, uff det er lett å være gravid, ingen problem. Men nå jeg kan si til alle jentene der ute, å være gravid er det vanskeligste hva kan skje med oss. Det er ikke bare at du bærer sitt barn, du må passe på deg mer, du må ha bra helse, du må holde seg frisk, tenke hele tid på hva du gjør.

Det går ikke en dag når jeg tenker ikke på min lille, jeg tenker vært sekund sellom han har ikke kommet ut i verden ennå.

Men sellom det er vanskelig så er jeg og min verdens beste mann så lykkelig at han skal komme ut i verden snart.

Det er bare litt igjen, så vi gleder oss mer den dere kan tenke💞

29 UKER I DAG

 • 05.04.2016 kl. 21:15

Hei.

Idag er det 29 uker. Tiden går så fort, er så glad. Vi kan ikke vente til den lille kommer ut i verden. Ca 12 uker igjen.. Herregud bare 12 uker igjen! Tiden gikk så fort jeg fant ut når jeg var 6 uker på vei, og nå er det bare 12 uker igjen.

Kjæresten min er så glad og kan ikke vente til vår lille gutt kommer ut.

Idag vi bestilte en ny seng, fordi vår er veldig liten, vi to har ikke plass, jeg kaster han ut fra seng eller presser inni veggen, fordi jeg bruker mye plass sier han. Men nå som vi skal en små å så vi trenger en ny og stor seng. Så idag vi bestilte den.

GRAVIDITETEN ER VANSKELIG

 • 04.04.2016 kl. 15:21

Hei nå sitter jeg i stua og ser på min favoritt Tyrkisk TV serie. Våkna bare klokka 14 idag fordi noen la meg ikke sove om natta. Han liker trene mens jeg vil sove, så det er nesten umulig å sove, så sover tidlig på morgen og hele dag til kvelden. I siste er jeg veldig sliten, må sove mye om dagen, kan nesten ikke gjør noe ting.

Så skal fortelle hva er det som mest vanskeligste med graviditeten.

1. I første tiden det er når du må kaste opp, for meg det begynte med en gang, sånn forstå jeg at jeg er gravid, begynte ca når jeg var i uke 4 og blei ferdig når jeg var i uke 17. Det var det vanskeligste i hele verden som skjedde med meg. I begynnelsen var jeg 62 kg ca, men etter den hele kvalmen jeg gikk ned til 52 kg, nå takk Gud jeg veier 55 kg.

2. Vondt i ryggen den fikk jeg ganske seint, ca når jeg var 5 måneder på vei, men det er helt forferdelig vondt sånn at jeg kan ikke stå opp fra seng, er heldig at det skjer ikke vær dag.

3. Vanskelig i dusjen å ta dusjen nå er det vanskeligste hva jeg må gjør, fordi kan ikke stå så lenge for veldig vondt i bein. Så må sitte i dusjen. Vanskelig i å bærbare bein, må spørre at kjæresten hjelper meg. Vaske hår å, må holde ryggen rett og armene oppe det er veldig vanskelig.

4. Svimmel og lite energi nå ofte jeg for veldig svimmel vis jeg blir litt varm, og har veldig lite energi. Har kyst å få tilbake det energi som jeg hadde før.

5. Puffete bein vis jeg går om dagen litt eller gjør noe så om kveld mine bein er helt svære og veldig vonde.

Selvom det er vanskelig er jeg veldig glad at jeg er gravid, men de andre jentene som sier at det er helt fantastisk og lett å være gravid! Nei det er ikke sant. Og de som sier at det er det beste tiden i hele liv, nei det er egentlig forferdeligste tiden i hele liv. Men jeg er fortsatt glad og lykkelig om at jeg skal få en liten i hus.

17 og GRAVID..

 • 03.04.2016 kl. 17:30

Hei alle sammen.

alle som jeg møter nå på vei og finner ut at jeg er gravid når jeg er bare 17?? blir sjokkert. Men egentlig hvorfor? 17 er den som er ikke veldig ung. Og jeg er nesten 18. I denne verden i denne tiden er det sånn at jenter føder barn når de er bare 14 og 15. Som mamma til Michelle. hun er bare 20 og venter sin 3 barn. Og er det farlig? nei. Hun klarer seg veldig bra.

Jeg syns at alder er ikke det viktigste for det, men hvordan du er. Fordi mange av foreldrene er ikke så bra og flinke når de er 30. Så alder i denne telles ikke.

For meg det er lettere, kjæresten min er 26 og han har fast 100% jobb, og jeg er ikke alene. Han støtter meg i alt og hjelper meg gjennom graviditeten.

Men i Norge er det veldig mye alene mødrer, i Norge alene mødrer kan leve mer den greit, Norge hjelper mye. Men selvføgelig er det bedre når noe støtter deg. Vi bor i et sånn tid hvor jenter føder barn tidelig veldig tidelig, men derfor andre må ikke gå og si at vi skal ikke klare det, vi kan det. Ja det skal bli vanskelig, fordi du er ikke ferdig med skole eller du har ikke jobb, men jeg har min familie jeg har min kjære verdens beste mann som er ved siden, viktigste er ikke penger, ja selvføgelig penger teller mye, men jeg syns det forandrer ingenting.

Min mamma hjelper veldig mye, sellom hun sa til meg at jeg valgte selv, men jeg vet at jeg kan ringe de alttid og hun skal hjelpe til meg sellom jeg valgte selv å beholde barn og bli ung mor. Men jeg er glad at jeg gjøre det. Det forandret mitt liv veldig. Det beste følelse er når jeg føler at han beveger seg, når jeg vet at inni meg er det et liv. Og vi kan ikke allerede vente til at han lille skjønne skal komme ut i verden.

De ofte stilte spørsmål for meg er :

Er du redd?

- Ja selføgelig jeg er redd. Det er jo ett små barn og veldig stor ansvar. så selføgelig jeg er redd, og jeg skal være redd hele mitt liv, fordi det er jo mitt barn.

Syns du at du er klar for å ha barn?

- I begynnelsen det var helt, jeg trodde at jeg skal aldri klare det, men nå syns jeg at er helt klar og gleder meg til han kommer.

Var det planlagt?

- Nei selføgelig det var ikke planlagt. Dere som drikker p-piller må være veldig forsiktig, fordi at jeg mista bare et og nå er jeg nesten 29 uker gravid.

Skal du ikke savne sitt gamel liv?

- well mitt gamel liv var det samme som nå, jeg var ikke en som gikk rundt og festet, jeg satt hjemme med min verdens beste gutt, så på filmer og koste meg. Så nei jeg skal ikke det.

De er de spørsmål som ofte blir stilt til meg når jeg møter noen på vei . Jeg syns det er det beste som skjedde med oss.

Pass på dere og ha et hyggelig kveld videre. Masse klem. <3

A5 100%


 

mammaagate

Ung mamma, alene mamma. Er 18 år, og har sønnen på ett år. Lykkeligste mamma i hele livet. Her kan dere lese om vår hverdagen, og alt hva skjer hjemme hos oss, og hvordan foregår livet som ung mamma.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no